Wat kost een vliegtuigticket naar Orlando?
Voor een vertrek vanuit Zaventem begint de prijs voor een ticket heen en terug naar Orlando bij 400 euro per persoon. Dit zijn vaak buitenkansjes voor periodes waarin het vliegverkeer naar Florida vrij rustig is. Vaak zal je jezelf wat flexibel moeten opstellen inzake vertrek en aankomstdata wil je van een dergelijke prijs kunnen genieten. Courante prijzen voor tickets liggen op een 500 – 550 euro per persoon. Van zodra de prijzen boven de 700 euro voor een ticket gaan, beginnen wij zelf het doorgaans duur te vinden. Alles hangt natuurlijk af van de maatschappij waarmee en de luxe waarin je wilt vliegen.
Met welke maatschappij raden jullie me aan om te vliegen?
Wij hebben zelf niet echt een persoonlijke voorkeur en laten ons meestal wat leiden door de prijs van de tickets bij de verschillende maatschappijen. Je kan je eigen keuze laten afhangen van bijvoorbeeld een tussenstop die je wilt maken (bijvoorbeeld via American Airlines in New York of met United Airlines in Washington, DC). Verkies je om na de transatlantische vlucht meteen in Orlando aan te komen, dan kan je even kijken bij Lufthansa (voor een vlucht via Frankfurt) of bij Air France.
Zijn er andere manieren om in Florida te geraken, buiten het vliegtuig?
Ja, je kan Florida ook bereiken per boot. Zo zijn er maatschappijen die luxecruises organiseren tussen de VS en Europa (onder andere Disney doet dit ondertussen). Het nadeel is vaak (niet altijd) dat het vele maanden duurt vooraleer er een cruise teruggaat, in de omgekeerde richting. Voel je wel wat voor avontuur en ben je zoek naar een echte, alternatieve wijze om in Florida te geraken, kijk dan ook eens het vrachtvervoer per boot na. Zo zijn er tal van maatschappijen die naast containers ook plaats voorzien om wat toeristen mee te nemen (zonder de luxe van casino’s of discotheken aan boord, maar tegenwoordig wel met voldoende comfort om een aangename oversteek te beleven). De reistijd bedraagt (vertrek vanuit een Europese haven tot een aankomst in een Amerikaanse haven) minimum een 6-tal dagen en is verder afhankelijk van de havens, het aantal stopplaatsen en de maatschappijen. De eventuele walvis-spotting krijg je er dan gratis bij. Voor meer info kan je
de website van Freightercruises bezoeken.
Ik vind twee luchthavens in Orlando – MCO (Orlando International Airport) en SFB (Orlando Sanford International Airport) – Welke moet ik nemen?
MCO (Orlando International Airport), is de luchthaven van Orlando zelf. Sanford ligt een eindje verderop (vergelijk het met Charleroi, dat ook wel Brussels South wordt genoemd). Voor Orlando en Kissimmee is het aangeraden om MCO te nemen. De meeste verbindingen gaan ook naar MCO.
Hoe eenvoudig is het om een wagen te huren in de luchthaven van Orlando (MCO)?
Echt heel eenvoudig: bij de uitgang van de centrale hal in de luchthaven vind je de desks van onder andere Alamo, Avis, Hertz…. afhankelijk van de drukte kan je hier wel even moeten aanschuiven. We raden wel iedereen aan om al vanuit België een wagen te reserveren. Eenmaal de papiermolen afgehandeld is, verlaat je het luchthavengebouw en bevindt het auto-afhaaldepot zich meteen voor jou.
Valt het mee om te rijden in Florida?
In het algemeen verloopt het verkeer in Florida een stuk rustiger dan bij ons. Afritten zijn beter aangeduid, bestuurders zijn doorgaans beleefder en snelheidsmaniakken worden er vlug aan de kant gezet. Na een lange vliegtuigreis kan die autorit er wel eens teveel aan zijn. Een oplossing kan dan zijn om bijvoorbeeld een taxi te nemen van de luchthaven naar de villa en vervolgens de dag erna in Kissimmee bij een lokale vestiging van bijvoorbeeld Avis je wagen te gaan oppikken. (Opgelet: hou hiermee rekening bij het afsluiten van je huurcontract voor de wagen). Toch goed om even te weten: op de autostrades wordt je gevraagd om zoveel mogelijk te blijven in het vak waarin je je bevindt. Hierdoor is het toegelaten om rechts voorbij te steken. Op sommige delen van de autostrades is het linkervak voorbehouden voor wagens met minstens 2 passagiers. Dit wordt ook duidelijk aangeduid. Tijdens de spits zijn bestuurders op dit vak doorgaans sneller ter bestemming. Tenzij anders aangeduid mag je op ieder kruispunt bij rood licht rechts af draaien (na voorrang verleend te hebben aan het aankomende verkeer).
Wat kost het om een wagen te huren?
We raden aan om dit even te checken bij een reisbureau (bijvoorbeeld Connections). De huurprijs van de wagen hangt uiteraard af van het type. Reken voor een standaard berline om en bij de 260 euro voor een week, verzekering inclusief. De prijs van benzine ligt in de VS een stuk lager dan hier (aan de huidige wisselkoers zelfs meer dan 3 keer lager). Een andere kost gelinkt aan de wagen is de tol. Er zijn rondom Orlando een aantal snelwegen waarop tol betaald moet worden. Doorgaans gaat het dan om bedragen tussen de 0,50 USD en 1,50 USD.
De afstanden in de VS zijn doorgaans groot, hoe zit dat in Florida?
Amerika is inderdaad het land van de afstanden, al valt dat in Centraal Florida behoorlijk mee. Wanneer je vanaf onze villa naar de Oostkust van Florida rijdt, dan ben je ter plaatse in ongeveer 1u15min. Om naar de westkust van Florida (bijvoorbeeld naar Clearwater) te rijden, moet je 1u45min voorzien. Vanuit onze villa vind je voldoende entertainment voor meerdere weken plezier op minder dan 30 minuten rijden. Wil je naar Miami, de Florida Keys of het noorden van Florida (de “Panhandle”)? Dan ben je wel wat langer onderweg. Zo reken je voor bijvoorbeeld Miami best op een 4 uren rijden.
Wat is de afstand tot de dichtstbijzijnde winkel?
Op 5 minuten wandelen van ons huis bevindt er zich een Wal-mart. Andere winkels (zoals drogisterij Wallgreen’s of de supermarktketen Target) vind je op een 5 tal minuten rijden.
Zijn er restaurants in de buurt van de villa?
Absoluut. Wanneer je via de Bass Road terug naar de US 192 gaat, vind je meteen restaurants aan weerskanten van de baan (gaande van Subway, Steak ’n Shake en the Red Lobster tot tal van pizzeria’s, hamburgertenten en klasse restaurants).
Is de villa afgestemd op kinderen?
De derde slaapkamer van de villa is ideaal om te dienen als kinderkamer. Het zwembad bezorgt kinderen een aangenaam tijdverdrijf. Voor de momenten met minder goed weer kan de TV en DVD een oplossing bieden. Wij hopen om in de toekomst nog enkele andere mogelijkheden te bieden om kinderen in onze villa te entertainen. Een babystoel is voorlopig nog niet aanwezig in onze villa.
Wordt het zwembad gedeeld met andere mensen/villa’s?
Neen, het zwembad is volledig privé voor onze villa en mag/kan uitsluitend door onze huurders gebruikt worden.
Wat als er ter plaatse iets mis zou lopen?
Wij hebben een contactpersoon ter plaatse, die na elke huur de villa komt inspecteren en schoonmaken. Tijdens het verblijf staat deze persoon ter beschikking van de huurders voor alle vragen en eventuele problemen. Deze persoon kan de hele dag telefonisch bereikt worden en woont zelf maar een paar minuten verderop.
Hoe moeten we de huur betalen, in euro of in dollar?
De huur dient betaald te worden in EUR en dat voor de start van de huurperiode. Voor meer details: contacteer ons!
Wat is het minimum aantal dagen waarvoor we de villa kunnen huren?
We hanteren 5 dagen als een minimum.
Wat is het maximum aantal dagen waarvoor we de villa kunnen huren?
90 dagen. Dit maximum wordt niet door ons opgelegd, maar door de wetgeving in Florida en door de verzekeringen. Aan toeristen uit België zonder een bijzonder visum is het zowiezo niet toegelaten om langer dan 3 opeenvolgende maanden in de VS te verblijven. Mensen die echt een langere tijd in de VS willen verblijven, kunnen best even informeren bij de Amerikaanse ambassade wat de voorwaarden hiervoor zijn.
Hoe lang op voorhand kunnen we het beste de huur vastleggen?
In januari-februari komen de meeste boekingen binnen. Wil je zeker zijn van jouw voorkeursperiode, wees er dan best voldoende snel bij. Verder hanteren we geen bijzondere termijnen voor het afsluiten van een huurcontract. Daarom kunnen we ook een last-minute aanbieden een paar dagen voor het vertrek. Contacteer ons voor meer informatie hieromtrent.
Kan ik al huren voor volgend jaar?
Ja, hoor, geen probleem. Het is zelfs aan te raden voor gasten die graag de Kerst-, Nieuwjaars- of Paasperiode in Florida willen doorbrengen.
De periode die ik wenste te huren is al volzet. Kunnen jullie mij helpen om wat anders te vinden?
Zeker en vast. Laat ons een seintje naar wat u precies op zoek bent (aantal slaapkamers en badkamers, privé zwembad,….) en voor welke periode u wenst te huren. Wij contacteren dan onze contactpersonen ter plaatse en zoeken zo naar een oplossing voor u.
Wat kost het eten in Florida?
De prijzen van volwaardige maaltijden zijn ongeveer dezelfde als in België. Ook wanneer je zelf wilt koken en je ingrediënten gaat halen in de winkel, zullen de prijzen ongeveer dezelfde blijken als in België. Fastfood daarentegen kan je vaak goedkoper vinden dan in België het geval is, al kijk je best ook even naar de kwaliteit van wat er aangeboden wordt. Vergeet niet dat het in Amerika in restaurants de gewoonte is om een “tip” te geven in functie van je appreciatie voor de maaltijd en de bediening. Reken voor zo’n tip rond de 15-18% van het bedrag op de rekening. Opgelet: alle bedragen afgebeeld in winkels en restaurants zijn exclusief Sales Tax. Hou rekening met een tax van een 7% die er nog bovenop kan komen.
Na een paar dagen pretparken ben ik op zoek naar wat rustiger vermaak. Wat heeft Florida nog te bieden?
Voor een ruim overzicht kan je best even kijken op de pagina Activiteiten. Indien je de drukte van de grote parken even beu bent of je jezelf eens wilt amuseren zonder veel geld uit te geven, dan kan je best even kijken naar de verschillende State Parks die Florida te bieden heeft. Deze State Parks zijn vaak prachtige natuurdomeinen waarin je prachtige wandelingen kan maken, kan relaxen of foto’s kan nemen in alle rust. De toegang voor de meeste State Parks bedraagt 5 tot 15 dollar voor één wagen met 4 inzittenden. Ook in Kissimmee zelf kan je je amuseren rondom het meer Tohopekaliga. Als je bereid bent om wat verder te rijden, kan je een bezoekje brengen aan het Blue Springs State Park, het Cape Canaveral National Seashore (en het gezellige kuststadje New Smyrna dat er net voor ligt) of aan de citrusboerderij Mixon Fruit Farms in Bradenton.
Welke taal wordt er in Florida gesproken?
De hoofdtaal in de VS blijft het Engels en ook in Florida is dat niet anders. Met het Engels kan je overal terecht. In Florida zal je ook veel aanduidingen in het Spaans zien. In kleinere winkels, uitgebaat door Mexicanen kan het al wel eens helpen bij het afdingen om een woordje Spaans te spreken. Een aantal van de grotere bezienswaardigheden voorzien vaak ook audiobegeleiding in het Frans, Duits en … zelfs het Nederlands.
Aan welke administratieve verplichtingen moet ik voldoen om naar de VS te kunnen reizen?
Wie naar Amerika wilt gaan heeft nood aan een Internationaal paspoort (dat nog minstens 6 maanden geldig is na datum van terugreis vanuit de VS), heeft ook nood aan een credit card op eigen naam (al was het maar voor de waarborg van de huurwagen) en heeft nood aan een goedgekeurde ESTA-aanvraag (Electronic System for Travel Authorization.
Klik hier om naar de pagina te gaan waar je een ESTA-aanvraag kan indienen. Kostprijs: 14 USD, te betalen via credit card). Uiteraard zijn deze zaken onderhevig aan veranderingen en aan bepaalde wetgevingen. Wij kunnen niet verantwoordelijk geacht worden mocht er hieraan iets wijzigen. Je doet er goed aan om voldoende inlichtingen in te winnen alvorens te vertrekken.